Byggefase Byggekamera Byggetips Grunnarbeid Grunnmur

Byggekamera

Vi har fått en del spørsmål omkring byggekamera, så nå deler vi vår lille erfaring med dere. Dessverre ble betongstøpinga utsatt i dag på grunn av uforholdsmessig kaldt vær i Trøndelag, så vi måtte ta en liten intermesso i byggingen. For oss som egentlig føler alt har gått veldig fort sørger vi ikke veldig over det ennå, men vi håper selvsagt for de flinke håndverkerne våre at ikke ventetiden blir veldig lang.

Byggekameraet vårt heter Brinno BCC100, koster ca. 2000 kr og det følger med 4 AA batteri, samt minnekort, vanntett hus og oppheng i pakken. Vi har valgt en nokså rimelig variant, så her kan man alltids oppgradere hvis man har lyst til det. Kameraet er tilpasset «timelapse-funksjon» sånn at man enkelt kan stille inn hvor hyppig det skal ta bilder og hvordan bildene skal settes sammen til en film (antall bilder per sekund). I bruksanvisningen følger det med noen konkrete tips for dette.

Kameraet filmer i 720p og har en vidvinkellinse tilsvarende 18 mm i 35 mm format. Med andre ord fanger den i ganske fin bredde slik at kameraet ikke trenger å være så langt unna byggeplassen. Vi trengte heller ikke plassere kameraet spesielt høyt for å få med det meste på filmen (til stor glede for byggherren som trodde han skulle klatre opp i lyktestolpen, noe som i praksis var vanskeligere enn først antatt…).

Filmen lastet vi enkelt inn på PC/Mac (brukte VLC-player for konvertering), og redigerte den i Final Cut Pro. Her er resultatet – ikke så spennende byggemessig, men for spesielt interesserte i byggekameraverdenen.

Mer spennende byggefilmer kommer nok etter hvert…

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply