Byggefase Grunnarbeid

Grunnarbeid

Dag 1:

Helt uventet og idet byggherren skulle følge mellomstemann til tannlegen ringte plutselig elektriker morgenen 11.01.2021. Han trengte noen opplysninger for opprettelse av avtale med strømselskap, og i den forbindelse var det naturlig å spørre hvordan det gikk med framdriften. Elektriker kunne fortelle at han sto på tomta og at arbeidet var i gang, samtidig som det tikket inn en MMS fra entreprenør med bilde av graver på tomta. Tjoho! For en nyttårspresang vi fikk! 

Gutta fra Aune Maskin hadde full kontroll og startet med å pigge opp tæle, og fylle på masse til riktig plan. Nesten hele tomta var planet ut i løpet av dagen. Rapporter om «kvabbsand» i grunnen, som var helt greit å jobbe med.

Dag 2:

Tross minusgrader og heftig snøvær arbeidet graverne for fullt på tomta med trivelige Lars Gunnar Årsund i spissen. Dagen gikk med på å grave opp grøft til rør og tining av uttak.

Dag 3:

På tredje dagen for gravearbeidet var det tidlig om morgenen full krise fordi graverne ikke kunne finne stikkledningen for overvann. Det ble mistenkt at denne lå under veien inn til boligfeltet og at veien potensielt måtte graves opp. Etter mye letning fant imidlertid graverne røret dypere enn forventet, og situasjonen var igjen under kontroll. Graverne hadde gjort seg fortjent til solskinn (og minusgrader).

Dag 4:

Som om det var bestilt disket kommunen plutselig opp med skiløype fra rekkehuset og bort til tomta. Dette måtte vi selvsagt sjekke ut, og vi fikk testet våre nye felleski i kalde -15 grader. Strålende sol, nydelig utsikt og blide grunnarbeidere som hadde fått pukk og grus på tomta. Entreprenør kunne rapportere om at fundamentering til grunnmur ville starte uka etter.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply