Arkitektur Planleggingsfase

Hus på ett plan eller mange etasjer?

Er det dyrere å bygge i høyden eller i bredden? Alt på ett plan, eller i to, kanskje tre etasjer? Hva lønner seg? De lærde strides om hvilket alternativ som er mest økonomisk gunstig. Hus på ett plan vil fordyre grunnmur og tak, mens hus med flere etasjer vil kreve flere yttervegger og økt bæring. Samtidig krever et fleretasjes hus mindre areal av tomta, og man kan kanskje spare inn litt på tomtestørrelsen.

Er hus på ett plan mer fornuftig med tanke på livsløpsstandard? Eller vil en enebolig uansett bli for mye å hanskes med når ungene har forlatt redet? Holder man seg i form ved å gå trapper, og føler man at man får litt større avstand mellom rommene? Hva med støy mellom etasjene?

Det er mye å tenke på når man skal bygge hus. Vi har valgt å gå for flere etasjer i vårt drømmehus – totalt tre etasjer for å være eksakt. Mange vil nok tenke skrekk og gru til all løpingen i trappene, men vi bor i rekkehus med flere etasjer nå og trives egentlig veldig godt med det. I tillegg ønsket vi oss hovedrom som stue og kjøkken i andre etasje slik at vi fikk følelsen av mer utsikt og dagslys, samt mindre innsyn der vi oppholder oss mest. I tillegg er tomta relativt liten, og vi ønsker oss plass til hage og utelek også.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply