Planleggingsfase

Kataloghus eller arkitekttegnet?

Kjøpt tomt – hva nå?

De fleste hus som bygges i dag er kataloghus eller ferdighus, men også disse er tegnet av arkitekter. Det er godt kjent at ferdighus kan være en billigere og enklere løsning enn et eget arkitekttegnet hus, men hva er egentlig fordelen med å velge det ene framfor det andre?

Etter å ha saumfart alle ferdighuskataloger, uten å ha funnet drømmehuset, begynte vi å se oss om etter andre muligheter. Kunne løsningen være et tilpasset ferdighus? Hvor mye tilpasninger kan man få gjennomført? Hvor mange kameler må man svelge på veien? Vi kikket samtidig på muligheten for arkitekttegnet bolig tilpasset våre behov, og etter å ha startet denne prosessen var det ingen vei tilbake…

På papiret kan et arkitekttegnet hus se ut som en svært risikofylt affære både hva gjelder byggetillatelser og økonomi, men vi har likevel valgt denne løsningen for oss. Årsaken til dette er ganske enkelt at vi ønsket oss et hus med sjel, et hus som føltes som «vårt», og som vi ønsket at skulle gi oss noe mer enn tak over hodet. Til tross for et begrenset budsjett tror og håper vi at vi med riktig arkitekt kan få et arealeffektivt hus med smarte materialvalg, som likevel har et eget særpreg og som utnytter tomt, solforhold og utsikt maksimalt.

Maks heldige var vi med valget av arkitekt også – mer om dette kommer senere.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply