Arkitektur Planleggingsfase Planløsning

Siste planløsning

Det har vært mange varianter av planløsning underveis i prosessen, selv om hovedstrukturen ble satt tidlig. Nå deler vi den forhåpentligvis siste planløsningen vår med dere. Vi er selv veldig fornøyde. Formen på huset gir mange muligheter, men også noen begrensninger med tanke på antall soverom, størrelse på rommene og vi har måttet prioritere hardt enkelte steder. Vi tror nå at vi har landet det som passer best for oss.

Første etasje er fremdeles barnas sone med tre barnerom, kombinert bad og vaskerom, samt leksesone og kjellerstue. Teknisk rom er plassert under trappa. Vi har vindfang/svalgang mellom ytterdør og garasje slik at man kan gå tørrskodd fra garasjen og inn i huset. Garasjen vil sannsynligvis bli bygget på senere.

Andre etasje blir fellesareale med en delvis åpen stue- og kjøkkenløsning. Vi er veldig fornøyde med kjøkkenet vårt og gleder oss til alle detaljer skal spikres der. I flygelstua blir det åpent opp mot tredjeetasje og et stort takvindu som gir lys til midten av huset. I stua vil det også være delvis åpnet opp mot tredjeetasje med store vinduer mot den beste utsikten.

Voksensonen i tredje etasje gir oss et stort soverom, og et større bad med badekar, dusj og badstue. Vi håper at vi får innredet dette badet så raskt som mulig (trenger to do!), men det vil bli en prioriteringssak hvor langt vi kommer i første byggetrinn. I tredje etasje får vi også et lite, praktisk kontor med en stor og lang arbeidsbenk.

Nå nærmer vi oss igangsettelse med stormskritt – vi gleder oss!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply