Eksteriør Planleggingsfase

Massivtre – hva er det?

Da er det endelig (nesten) avgjort – vi får oppfylt drømmen om et hus i massivtre (juhu!). Etter å ha blitt introdusert for dette fantastiske materialet gjennom utallige byggeblogger og arkitektserier på TV, og sett de mulighetene det gir, har vi hatt et lite håp om at huset vårt kunne bli bygget slik. Heldigvis var både arkitekt og entreprenørfirma etter en aldri så liten budsjettavklaring også med på dette.

Fordelene med massivtre er blant annet at det puster, regulerer fuktighet, og bidrar til et svært godt inneklima. Det har både gode isolasjons- og lyddempende egenskaper og er lett å vedlikeholde samtidig som det er mer brannsikkert enn tradisjonelle trekonstruksjoner. Elementenes innside kan brukes ubehandlet som eksponert innervegg, behandles eller kles igjen. Alt-i-ett-vegg altså!

Bilde hentet fra Massivtre Sigdal

Massivtre ble utviklet i Mellom-Europa på 1990-tallet og består av treplanker festet sammen lagvis til en massiv konstruksjon. Materialet produseres på mål, leveres som ferdige elementer på byggeplassen og  monteres sammen i løpet av noen få dager. Dette betyr en betydelig reduksjon i byggetid. Elementene er så sterke at de fungerer som bærende konstruksjon både i vegger og tak, og kan brukes  alene eller i kombinasjon med andre materialer. De kan formes slik man ønsker og er enkle å tilpasse, noe som gir stor fleksibilitet og åpner mange muligheter for spennende konstruksjoner. Bygging med massivtre regnes som svært miljøvennlig med lite avfall, bruk av plast og andre isolasjonsmaterialer.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply