Arkitektur Planleggingsfase

Valg av arkitekt

Hvordan finne riktig arkitekt? Er billigste arkitekt å foretrekke?

Da vi valgte å gå for drømmen om en arkitekttegnet enebolig, var vi sikre på at vi ville ha en arkitekt som var engasjert i oss og prosjektet. Vi ønsket å gi arkitekten enkelte, men ganske få rammer for hvordan huset skulle være. Imidlertid var det viktig for oss at vi fikk behovene våre dekket så godt som mulig, selv om vi var klar over at vi sannsynligvis var nødt til å svelge enkelte kameler på veien. Med så åpne rammer var det ekstremt viktig å finne riktig arkitekt for oss.

Vi gikk derfor ganske enkelt ut og sendte mailer til aktuelle kandidater vi hadde plukket opp hist og her. Den største kilden til inspirasjon fant vi blant venner og bekjente, samt fra arkitektur-TV-serier som for eksempel «Draumehuset», «Arkitektenes hjem», «Grand designs» og «Tid for hjem». Vi fikk napp hos mange som syntes prosjektet vårt hørtes spennende ut, men valgte å avvente bestemmelsen til vi hadde truffet aktuelle kandidater for å se om kjemien stemte.

I første møte med arkitekten stilte vi med blanke ark, og en «må-ha-liste» for hva vi trengte i boligen, uten at vi egentlig sa så mye om det høyt. Vi lyttet til hva han tenkte om tomta, utsikten, plassering og solforhold. Det stemte på en prikk med våre tanker og idéer, og han virket glødende engasjert. Arkitekten plukket raskt opp våre behov, samt var kjapp og positiv i kommunikasjonen på mail. Valget tok vi der og da, og vi har ikke sett oss tilbake.

For oss var pris (nesten) likegyldig, og det til tross for et begrenset budsjett… Så lenge arkitekten forsto oss, virket dyktig og engasjert, og mente at det hele var gjennomførbart, så var akkurat det det aller viktigste. For å få til drømmehuset må det nok til en god del egeninnsats til slutt… Vi håper og tror at det blir verdt det.

Hvilket arkitektfirma vi gikk for, og hvem denne fantastiske arkitekten er kommer i neste post.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply